Vreme Bled: Subalsko podnebje z mrzlimi zimami

Bled je eden izmed najlepših slovenskih letoviških krajev. Vsako leto ga obišče veliko število turistov, ki se prihajajo sproščati v to lepo pokrajino. Bled je namreč prečudovit, saj ima veliko Blejsko jezero in otoček, kamor ljudje radi zahajajo. Seveda pa ima Bled poseben čar tudi zaradi podnebja. Vreme Bled se ponaša s precej svežo klimo. Kraj ima sobalpsko podnebje, ki ima posebne značilnosti. Vreme je navadno izjemno blago, zdravo in sveže, kar je značilno za alpsko podnebje. Seveda pa ima Bled kljub vsemu tople poletne temperature, kar pomeni, da je eden izmed tistih krajev, ki ima najdaljšo kopalno sezono v alpskem področju.

Vreme Bled in temperature

Temperature so na Bledu takšne, da ljudje takoj spoznamo, da smo nekje v bolj goratem svetu. Zaradi grebenov Julijskih Alp in Karavank pa je Bled zaščiten pred mrzlimi severnimi vetrovi. Najbolje pri vsem je tudi to, da zaradi tega v sezonskih mesecih ni megle. To je v primerjavi z ostalimi kraji po Sloveniji precej dobrodošlo. Vreme prinaša kar sveže poletne temperature, in sicer v poletnih mesecih v povprečju okoli 18 stopinje Celzija. Najhladneje pa je seveda v januarju, kjer je povprečje okoli -1,2 stopinja Celzija.

Vreme Bled: Vpliv nadmorske višine

Bled, kot smo že omenili, spada v alpsko podnebje. Kljub vsemu je njegova nadmorska višina le 475 metrov. Navadno je tako, da so poletni meseci sicer vremensko precej ‘muhasti’ ampak vseeno prečudovito osvežujoči in topli. Kadar želimo sprostitev, se zagotovo podamo na Bled, kjer bomo vedno znova uživali v prijetnih temperaturah. Vreme je prijazno tako za prebivalce, kot tudi za turiste, ki želijo spoznati ta čudovit kraj.