Vreme Kranjska Gora: Veliko padavin, mrzle zime

Kranjska Gora je gorski letoviški kraj, kjer se tako poleti kot tudi pozimi zbira precej turistov. Gre za kraj, ki leži v skrajnem severozahodnem delu Slovenije. Pravzaprav je v bližini znane tromeje Avstrija, Italija in Slovenija. Kranjska Gora je zanimiva tako zaradi različnih turističnih aktivnosti, kot tudi zaradi samega podnebja. Navadno se v poletnem času ljudje pridejo osvežiti v Kranjsko Goro, medtem, ko so v zimskem času zelo popularni zimski športi. Kranjska Gora se ponaša z zelo dolgimi in mrzlimi zimami. Ravno tako je velika letna količina padavin.

Vreme Kranjska Gora in padavine

Kranjska Gora ima zelo veliko padavin. Gre namreč za Slovenski kraj, ki ima skorajda največ snežne odeje. Po različnih referenčnih postajah v Kranjski Gori so zmerili, da je v povprečju kar 118 dni snežne odeje na leto. Vsekakor je to izjemno dolgo obdobje. Sicer pa se povprečje zadnjih 17 let precej niža, kar pomeni, da se podnebje oziroma vreme v Kranjski Gori precej topli.

Kranjska Gora je prijetno letovišče za vse turiste, ki se želijo v poletnih mesecih osvežiti. Prijetne temperature so zelo prijazno zatočišče v sicer vročih poletnih dneh drugje po Sloveniji. Vseeno pa morate vedno znova pripravljeni na to, da vas lahko ujame kakšna muhasta nevihta ali pa prijeten poletni dež. Teh trenutkov seveda ne manjka. Sicer pa je Kranjska Gora najbolj prijetna v času, ko je veliko snega. Smučišča obratujejo dolgo v pomladne mesece, saj se sneg zelo dolgo zadrži. Iz celotnega alpskega podnebja, ki tam prevladuje, pa lahko sklepamo, da je Kranjska Gora predvsem pisana na kožo tistih ljudem, ki imajo radi svežino in alpsko okolje.